Energie advies

Wij worden ingeschakeld voor een energieadvies bij een nieuwbouwplan zodra de architect de eerste schetsen op zijn tekentafel gereed heeft. In deze fase kunnen we als het ware ook als architect worden beschouwd: we geven een plek aan installaties door het hele pand. Voor het vinden van een plek voor installaties, leidingen en bekabeling buigen we ons over het ontwerp van de architect. We adviseren, attenderen en corrigeren. Het totaalconcept ontstaat dankzij de synergie tussen bouwkundig ontwerp, de construcie en de installaties.

Energieadvies voor uw gebouw, huis of woning

Een gefundeerd energieadvies voor uw gebouw, huis of woning geeft de aannemer houvast. De aannemer gaat met de realisatie van een project aan de slag en wil alle betrokken partijen op de juiste manier aan het werk zetten. Het laatste wil u wilt, is dat deze betrokkenen langs elkaar heen werken omdat er niet voldoende oog is voor de keuzes die eerder zijn gemaakt. Alle oplossingen op het gebied van koeling, verwarming, isolatie, elektra en waterleidingen staan met elkaar in verband en dat is precies wat ons totaalconcept laat zien.

iFource is gecertificeerd energieadviseur

iFource is een gecertificeerd energieadviseur en dat geeft opdrachtgevers het vertrouwen een nieuwbouwproject te starten waar voldoende aandacht wordt gegeven aan energie gerelateerde zaken. Samen met de opdrachtgever brengt ons energie adviesbureau alle installatietechnische en duurzaamheidsambities in beeld. We zijn benieuwd naar uw wensen in het realiseren of herbestemmen van een woning of utiliteitsgebouw. Onze adviseurs matchen deze wensen met de mogelijkheden binnen de installatietechniek. We kijken naar wat wél kan en krijgen energie van het vinden van oplossingen waar in eerste instantie niet bij was stilgestaan.

Energieadvies bedrijven en particulieren

Een energieadvies brengen we uit aan bedrijven en ook aan particulieren. Ons uitgangspunt blijft altijd hetzelfde: een comfortabele werk- of leefomgeving realiseren met oog voor duurzame oplossingen. In beide gevallen worden kosten en vertragingen in het uiteindelijke bouwproces geminimaliseerd door in iedere fase met het energieadvies rekening te houden.

Wat doet een gecertificeerd energieadviseur?

In de eerste fase geeft onze gecertificeerd energieadviseur al een energieadvies aan de architect. Dit advies maken we in de tweede fase concreet. Klanten willen de kennis die we in de eerste fase hebben laten zien gebruiken bij de verdere uitwerking. In de uitwerking gaan we zoveel mogelijk uit van duurzame oplossingen die rendement opleveren en toekomstbestendig zijn. Behalve de BENG berekening maken ventilatieberekeningen en warmteverliesberekening deel uit van ons werk. Wanneer het buiten vriest en binnen een temperatuur van 20 graden wenselijk is, hoe moet de warmteberekening er dan uitzien? Dat rekenen wij uit. Omgekeerd geldt hetzelfde: met warme temperaturen buiten willen mensen het binnen graag koel hebben. Hoeveel koeling is daarvoor nodig? Isoleren is in eerste instantie goed, het houdt wel in dat de warmte in de zomer moeilijk door de muren naar buiten kan. Plafond-  of vloerkoeling kan op zo’n moment extra wooncomfort bieden.  Soms ontstaat zelfs een volledig energieneutraal huis.

Voordelen van een energie adviesbureau

Op de tekentafel van ons energie adviesbureau ontwerpen we op gedetailleerde wijze installaties. Dat doen we mede dankzij de kennis die we hebben over andere disciplines. Een installatie ontwerpen zonder dat er ruimte voor bestaat in het te bouwen pand, heeft geen toegevoegde waarde. Daarom doen we dit in overleg met de architect. Daar stopt het niet. Op grond waar nog geen elektriciteitsaansluiting bestaat, vragen we die aan bij een energiebedrijf. We geven meteen de juiste afmetingen door, want we weten hoe groot de hoofdzekering van de stroomaansluiting mag zijn. We bekijken vragen vanuit een breed perspectief, juist omdat veel vragen raakvlakken hebben met ons werk.

Benieuwd wat iFource voor u kan betekenen? Neem direct contact op!

Op de hoogte blijven van onze updates?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

© iFource B.V.