Energieadvies en installatieadvies

Het soort energie- en installatieadvies dat wij uitbrengen, varieert. De opdracht kan van een particulier komen, een projectontwikkelaar of de overheid. U heeft een stap voor stap uitgewerkt installatieconcept nodig. Voordat de eerste schop de grond in gaat, moet rekening zijn gehouden met de wensen van de opdrachtgever in combinatie met de mogelijkheden en eventuele beperkingen. Daar letten wij nauwkeurig op. Alle bevindingen brengen we uit in een Programma van Eisen.

Energie- en installatieadvies voor uw gebouw, huis of woning

Een architect neemt de bouwkundige uitwerking van een pand op zich. Wij ondersteunen de architect daarin op verschillende fronten. Denk aan het regelen van de vergunningaanvraag en het maken van de BENG berekening, waarmee u aan de gemeente laat zien dat een nieuw bouwwerk voldoet aan de gestelde eisen. Wij zijn gecertificeerd voor het maken van BENG berekeningen voor woningbouw. Bij het ontwikkelen van een nieuw bouwplan heeft de projectontwikkelaar behalve de juiste vergunningen een goed installatieconcept nodig. Over alle energie gerelateerde zaken, brengen wij advies uit. Hoe wordt in het toekomstige pand verwarmd, gekoeld en hoeveel zonnepanelen komen er op het dak te liggen? Hoe kan dit op een zo duurzaam mogelijke manier? De antwoorden op deze vragen nemen we mee in ons installatieadvies.

iFource, een begrip in de installatietechniek

Met het afronden van een enorme hoeveelheid projecten mag iFource zich een begrip in de wereld van installatietechniek noemen. Onze klanten waarderen de praktische no-nonsense aanpak, waarbij we in de eerste plaats naar comfort voor de eindgebruiker streven. Mensen willen in een fijne omgeving werken of wonen waarin ze profiteren van gebruikersgemakken zoals een goede klimaatbeheersing. Daarnaast werken we aan een zo duurzaam mogelijke inrichting en gebruik van het pand. Dat doen we op een zo efficiënt mogelijke manier in zowel het energieadvies als het installatieadvies. We zijn sterk in het uitbrengen van adviezen en zijn ook in staat achteraf oplossingen te bieden: mocht een bestaande installatie zorgen voor (comfort)klachten, dan helpen we deze op te lossen.

Wat doet een installatie adviseur?

Wij vertellen particulieren die besluiten hun woning te verbouwen, als installatie adviseur precies waar ze vooraf rekening mee moeten houden. Bij luxere woningen zijn de installaties vaak wat complexer. De wens voor een stortdouche bijvoorbeeld is altijd te realiseren, daarvoor is wel de aanwezigheid van de juiste leidingen noodzakelijk. Dat geldt ook voor de warmwater capaciteit. Bij alle bouwkundige maatregelen adviseren we de warmte zoveel mogelijk in een pand te behouden. De uiteindelijke invulling hangt af van de wensen van de opdrachtgever, wij adviseren en begeleiden daarin en geven aan waar het meeste comfort zit. Daarbij houden we tegelijkertijd rekening met duurzaamheid.

Voordelen van een installatie adviesbureau

Eén van de grootste voordelen van een installatie adviesbureau inschakelen is natuurlijk dat u niet voor ongewenste verrassing komt te staan bij de uitvoering van een project. Daarbij nemen we de complete BENG berekening voor woningbouw op ons. iFource stippelt als installatie adviseur heel praktisch de weg uit naar de inrichting van een installatie waarbij niets over het hoofd wordt gezien. Dat doen we in tekeningen en een werkomschrijving. Onze aanpak is praktisch en to the point. U heeft niets aan dikke rapporten waarin in wollige taal staat omschreven wat wel en niet te doen. We filteren de highlights en omschrijven die in begrijpelijk taal. Zo helpen wij u snel op weg.

Op de hoogte blijven van onze updates?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

© iFource B.V.