Het bedrijf is opgericht door Ronnie Verboven. Waarom zelf een installatie- energie-adviesbureau?

"Als zoon van een loodgieter/verwarmingsmonteur, is het installatievak mij met de paplepel ingegoten. Daardoor ontwikkelde ik als kind al snel grote passie voor installatietechniek en was het voor mij vanzelfsprekend dat ik het vak in zou gaan. Hierdoor werden studies selectief gekozen en ging ik al op jonge leeftijd mee de bouw op om de eerste praktijkervaring op te doen. Na de nodige studies koos ik niet voor de realisatie van de installaties op de bouw, maar voor het ontwerpen ervan."

Jong en gedreven. Dat is wat we zijn!"Inmiddels heb ik bijna twintig jaar werkervaring opgedaan in het ontwerpen van installaties. Ik heb ervaring in het ontwerpen en adviseren van installaties in rijwoningen tot installaties in luxe villa’s, oude (rijks-) monumenten en utiliteitsgebouwen. Daarnaast ben ik bedreven in het ontwerpen en adviseren van duurzame installaties voor warmte- en koudeopslag (WKO), duurzame elektra- en warmteopwekking, energiecentrales en duurzame warmte- en koudenetwerken in steden.  

Vervolgens vond ik het tijd om met mijn opgedane kennis een eigen bedrijf te starten en te doen waar ik goed in ben: comfortabele installaties ontwerpen."Afgelopen voorjaar heb ik mij bezig gehouden met het afronden van mijn studie werktuigbouwkunde. De afrondende stage die hiervoor nodig was heb ik doorlopen bij iFourCE. Gedurende deze periode heb ik een methode ontwikkeld waarmee snel, maar gedegen advies ter verduurzaming van particuliere woningen opgesteld kan worden.

Nu dit afstuderen is gelukt, begin ik aan de volgende fase van mijn leven: werken. iFourCE heeft mij een baan aangeboden, en zodoende ben ik vanaf 1 augustus dagelijks terug te vinden op de Leerfabriek.

iFourCE heeft mij aangenomen als tekenaar/engineer. Vanuit deze functie zal ik bijdrage leveren aan het kwalitatief sterke advieswerk wat de klanten gewent zijn van iFourCE.

Wanneer jullie meer over mij of over mijn onderzoek willen weten kunnen jullie ten alle tijden contact opnemen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John

Heinsbroek

Ik ben ruim twintig jaar werkzaam als installatie-adviseur. In een groot deel van die periode was Ronnie Verboven mijn collega en konden we elkaar als team vaak aanvullen en versterken. Ook nadat we allebei elders werkzaam waren, is het contact gebleven. Sinds voorjaar 2019 ben ik werkzaam bij iFourCE.

 

Mijn interesse is breed, ik heb zowel werktuigbouwkunde als sociologie gestudeerd. Het helpen realiseren van een duurzame leefomgeving is mijn passie.

Mijn expertise is veelzijdig: van kennis van bouwregelgeving tot het ontwerpen installatieconcepten met bijbehorende kostenanalyses en het integreren van deze installaties in gebouwen. Mijn deskundigheid ligt in eerste instantie op het vlak van werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast heb ik ook affiniteit met en inzicht in de aangrenzende vakgebieden zoals elektrotechniek, constructies, bouwfysica en exploitatie.

 

 

De interactie met en tussen alle betrokken partijen is voor mij een belangrijke drijfveer. Ik licht mijn kennis en deskundigheid graag toe aan leken. Met even veel plezier ga ik de samenwerking aan met andere experts om gezamenlijk mooie projecten te realiseren.  

 

      Waarom de naam "iFourCE"?

"Het bedenken van een naam kan soms lastig zijn. Ik wilde graag een unieke naam. In de naam wilde ik graag een aantal kenmerken terug laten komen waar ik voor sta: een goed 'comfort', slimme 'concepten', een goed 'klimaat' (binnenshuis, maar ook buiten "ons milieu") en ik geloof in 'veranderingen', het kan anders dan de gebaande paden, en als laatste 'energiebesparing'. Deze begrippen vertaald naar het Engels geeft 4 (four) keer de letter C en de letter E. De 'i' staat uiteraard voor 'installaties'. 

 

i

Four C

E

Installations

Comfort, concepts, climate, change

Energysaving


 

Na een grafisch ontwerper betrokken te hebben ontstond de naam en schrijfwijze: iFourCE"."

 

 

"De grafisch ontwerper heeft ook het logo ontworpen. Het logo kenmerkt zich door een 'wervelwind'. De hoeveelheid energie in een wervelwind, is ook de hoeveelheid energie welke in elk project ingezet wordt om het project succesvol te maken."