Energie- en installatieontwerp

Bij het maken van een energie- en installatieontwerp hoort om te beginnen een Programma van Eisen. Daarna volgt vaak een energieconceptenstudie, vervolgens tekeningen en berekeningen en een werkomschrijving of bestekboek. Het ontwerpen van installaties vraagt niet alleen om kennis en ervaring in ons eigen vakgebied. Het is ook van belang om samen te werken met de overige bij het bouwproces betrokken partijen zoals de architect, de constructeur en de bouwfysicus. We hebben oog voor hun vakgebied en verstaan en spreken hun taal.

Rekening houden met afmetingen in het energie- en installatieontwerp

Het energie- en installatieontwerp voor een gebouw, huis of woning bekijken we vanuit een breed perspectief met alle betrokken disciplines in ons achterhoofd. Daarom vindt niet alleen overleg plaats in het bouwteam maar ook met de nutsbedrijven om de nutsaansluitingen op de juiste manier voor te bereiden. De architect komt als eerste kijken bij het realiseren van een bouwproject. Die wil precies weten hoe groot de installatieruimtes moet zijn. In het maken van het bouwkundig ontwerp van de installaties vervullen wij de rol van adviseur. De aannemer realiseert uiteindelijk datgene wat wij als adviseurs hebben getekend. Hoe scherper wij de ontwerpen maken, des te beter kunnen alle betrokken disciplines hun werk doen.

Installatieontwerpen die een comfortabele woon- en werkomgeving creëren

Met onze installatieontwerpen creëren wij een comfortabele woon- en werkomgeving. De manier waarop het ontwerp tot stand komt, verschilt per opdrachtgever. Een particuliere opdrachtgever komt met heel andere vragen dan een architect. Toch blijft de betrokkenheid van iFource gedurende ieder traject van dezelfde waarde. Bij ieder traject adviseren we in de te maken keuzes, leggen we de gemaakte keuzes vast en koppelen we deze terug aan de klant. Door keuzes en besluiten goed te registreren, blijven alle betrokkenen op de hoogte en kunnen ze besluiten en ontwerpen op ieder moment raadplegen.

Van ontwerptekening naar bestektekening

Door de opdrachtgever mee te nemen in het proces van ontwerptekening naar bestektekening blijft geen vraag onbeantwoord. Ieder installatieonderdeel krijgt een plekje op onze tekening, maar het proces verloopt breder. We zien raakvlakken tussen de verschillende betrokken partijen en voeren bij grootschalige projecten ook overleg met de nutsbedrijven. De betrokken aannemer komt hierdoor niet voor onverwachte verrassingen te staan. Al in het voortraject zitten wij met de juiste mensen om tafel. Van schetsontwerp gaan we naar een ontwerp om zo tot een definitief ontwerp of technisch ontwerp te komen.

Installatieberekeningen

In het uitvoeren van de installatieberekeningen bij de totstandkoming van een nieuw gebouw zijn comfort en energieverbruik voor ons de belangrijkste uitgangspunten. We nemen de BENG berekening voor onze rekening, net als de ventilatieberekening en warmteverliesberekening. In de werkomschrijving geven we een beknopte omschrijving waarin we op hoofdlijnen weergeven welke werkzaamheden op basis van gedetailleerde tekeningen mogen worden uitgevoerd. Indien nodig, blijven we ook tijdens de uitvoering van het bestekboek betrokken. Onze ervaring in het werkveld stelt ons in staat hieraan een bijdrage te leveren.

Benieuwd wat iFource voor u kan betekenen? Neem direct contact op!

Op de hoogte blijven van onze updates?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

© iFource B.V.