Advies en ontwerp voor architecten

Integreren van installaties in het bouwkundig ontwerp is voor architecten niet het eerste waar zij aan denken bij de totstandkoming van een nieuw gebouw. Dat is niet zo verwonderlijk, want een architect kijkt vooral naar de bruikbaarheid van ruimten door de bewoners en naar esthetische aspecten. De installaties moeten zo mooi mogelijk worden weggewerkt. Hoe eerder iFource wordt ingeschakeld, des te beter we in staat zijn daarbij te helpen.

Overwegingen bij installatie ontwerp helder houden

Op het moment dat een architect vragen heeft over de keuzes die wij in ons installatie ontwerp maken, leggen we uit hoe we daar als energieadviseurs toe zijn gekomen. Door met elkaar in gesprek te gaan, blijven onze overwegingen helder voor de architect. Dat geldt andersom net zo. Wanneer wij de uitgangspunten van de architect kennen, kunnen we hem bij het ontwerpen van de installatie tegemoet komen door een aanpassing te doen. Bij ieder project is de continue afstemming tussen ons en de architect goud waard. We begrijpen elkaars’ overwegingen.

Intensieve samenwerking bij ruimte zoeken voor installaties

Samen met de architect vinden we het antwoord op uiteenlopende vragen voor, na en tijdens ons energieadvies. Over het weghangen van een ventilatiebox bijvoorbeeld. Wat de beste manier is om warmte terug te winnen. Of hoe buizen die kriskras door een huis lopen, kunnen worden weggewerkt achter een wand, schacht of in de vloer. Dit vullen we samen op een goede manier in. Energie installaties nemen steeds meer ruimte in beslag en moeten tegelijkertijd voldoen aan meer wet- en regelgeving. Dat maakt de samenwerking tussen ons en de architect intensiever dan hij ooit is geweest.

Op de hoogte blijven van onze updates?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

© iFource B.V.