Advies en ontwerp voor energiebedrijven

Bij het geven van advies en het maken van een ontwerp waarderen energiebedrijven de brede toepasbaarheid van onze kennis. De kennis van een klantinstallatie kunnen we combineren met de kennis van een collectieve installatie die bijvoorbeeld wordt gebruikt bij stadsverwarming. Vanaf de concept- tot de detailfase denken wij mee met energiebedrijven. Wat past er wel of niet in een wijk of stad? Is het mogelijk om warmte en koude opslag te realiseren en daar alle apparaten op aan te sluiten? Over dit soort vragen buigen we ons tijdens het gehele proces en het antwoord op de vragen koppelen we terug aan de betrokken energiebedrijven.

Warmte-uitwisseling

We worden enthousiast van het bedenken van een slim energieconcept voor een woonwijk waarbij sprake is van warmte-uitwisseling. Al meerdere jaren zijn we betrokken bij het realiseren van een circulair energienetwerk: een netwerk dat nuttig gebruik maakt van warmte-uitwisseling in plaats van warmtelevering. De warmte die overblijft, wordt uitgewisseld met de warmte die op een andere plek nodig is. Neem een nabijgelegen industrieterrein, waar de restwarmte naar een wijk met zo’n 1200 woningen kan worden gebracht.

Restwarmte effectief gebruiken

Behalve industrieterreinen zijn supermarkten een goed voorbeeld van samenwerking als het gaat om restwarmte. De overgebleven warmte bij supermarkten kan worden verkocht aan woningen in een woonwijk. Dat maakt apparatuur op het dak van de supermarkt voor de afvoer van warmte overbodig. Het gebruik van restwarmte kan grootschalig worden aangepakt of kleinschalig. Ook in een appartementencomplex kan energie worden uitgewisseld met een collectieve installatie. Bij iFource onderzoeken we de mogelijkheden en de kansen voor alle betrokken partijen. Daarna kijken we of we deze kunnen samenbrengen.

Warmtenet Mijnwater

Het slimme warmtenet Mijnwater is een goed voorbeeld van samenwerking tussen warmte-aanbieders en warmte-afnemers. iFource doet er ook in dit samenwerkingsverband samen met alle betrokken alles aan restwarmte zo effectief mogelijk te gebruiken. Bij het warmtenet Mijnwater in Heerlen zijn pompen gekoppeld aan lauwwarm grondwater uit de Oranje Nassau-mijn. Sinds de start in 2005 ligt er inmiddels een netwerk van 35 kilometer door Heerlen waar kantoren en appartementsgebouwen op zijn aangesloten via twaalf decentrale energiecentrales.

Op de hoogte blijven van onze updates?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

© iFource B.V.