Klimaatinstallatie studentenhuisvesting Reitseplein

Op een voormalige kantoorlocatie aan het Reitseplein in Tilburg bouwt Magis Vastgoed een grootschalige nieuwbouw studentencampus. Het complex gaat huisvesting bieden aan meer dan 500 internationale studenten in een grote variëteit aan gemeubileerde woonruimten.

De appartementen, studio’s en gemeenschappelijke studentenwoningen worden verdeeld over het U-gebouw en de toren met respectievelijk 9 en 14 bouwlagen. Op de begane grond bevinden zich winkels, horeca en een fitnessruimte. Ook wordt er een parkeerkelder met ruim 100 parkeerplaatsen onder de campus gerealiseerd. Het gebouw is ontworpen door FAAM-architecten en ontwikkeld en gebouwd door Hazenberg Bouw.

Energie-efficiëntie met hoog comfort
Magis Vastgoed exploiteert de studentenhuisvesting zelf. Naast een hoge energie-efficiëntie wenst Magis Vastgoed dat het gebouw moet voldoen aan de gevarieerde wensen van bewoners. Internationale studenten zijn namelijk gewend aan snel reagerende klimaatinstallaties met een grote spreiding in de gewenste ruimtetemperatuur.

Lucht-warmtepompen
iFource mocht Magis Vastgoed voorzien van installatie-advies voor de studentencampus. We hebben een energieconceptenstudie uitgevoerd waarmee Magis Vastgoed op eenduidige wijze haar keuze heeft kunnen maken voor de klimaatinstallatie. Om gasloos te verwarmen worden warmtepompen toegepast met buitenlucht als bron in combinatie met DX-ventilatorconvectoren in de wooneenheden. Dit syteem kan in de zomerdag ook gebruikt worden voor ruimtekoeling. Voor warmtapwaterbereiding wordt gebruik gemaakt van collectieve hoge-temperatuur-warmtepompen. Ook deze hebben de buitenlucht als bron. De distributie vindt plaats via recirculatieleidingen. iFource heeft op basis van het gekozen installatieconcept het voorlopig ontwerp (VO) afgerond.

Op basis van het afgeronde VO heeft een installatietechnische aanbesteding plaatsgevonden. iFource heeft ondersteuning geboden bij de selectieprocedure en vervolgens hebben we het Definitief Ontwerp van de installateurs getoetst.
Een project waarmee we veel internationale studenten blij gaan maken.

enkele kenmerken:
  • ruim 500 studio’s
  • 3.200 m² parkeergarage
  • 2.500 m² commerciële plint cq ondersteunende functie
  • warmtepompinstallatie met heat-recovery
Naam:Reitseplein
Plaats:Tilburg
Discipline:E- en W-installaties
Rol:Ontwerp installaties (t/m VO, verder uitwerking in bouwteam verband)
Start:2020
Eind:2022
Opdrachtgever:Magis
Terug naar alle projecten

Op de hoogte blijven van onze updates?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

© iFource B.V.