Een duurzame warmte-koudeopslag voor Steenzicht 1a en 1b

In de Haagse buurten Dreven, Gaarden en Zichten staan veel verouderde woningen die de afgelopen jaren verbeterd en vernieuwd zijn. Als onderdeel van deze verbeteringen heeft Heijmans de eerste fase een nieuwbouwplan met circa 225 woningen aan het Steenzicht mogen ontwikkelen.

De twee appartementengebouwen die tijdens dit nieuwbouwproject gerealiseerd werden, bestaan uit grondgebonden appartementen en een parkeergarage waarvan het dek tegelijkertijd een gezamenlijke binnentuin is.

Duurzame warmte-koude opslag

Voor het verwarmen en koelen van deze nieuwe woningen was het de ambitie om gebruik te maken van warmte-koudeopslag (WKO). iFource heeft van Heijmans opdracht gekregen om een passend installatie-ontwerp te maken.

Een passend energieadvies

Om een goed energieadvies uit te kunnen brengen voor de opwekking van warmte en koude, hebben we een energieconcepten- en haalbaarheidsstudie uitgevoerd. De conclusie uit deze studie was dat collectieve warmteopwekking samen met warmte-koudeopslag (WKO) voor dit project de optimale oplossing was. iFource heeft deze installaties mogen uitwerken tot een voorlopig ontwerp. Daarnaast hebben wij Heijmans ook mogen begeleiden bij de outsourcing van de warmte-koude-installatie.
Vervolgens heeft iFource de mogelijkheden onderzocht om het gehele plangebied van circa 5.500 woningen van een dergelijke WKO-installatie te voorzien, waarbij een ordeningsplan van de WKO-bronnen is opgesteld. Tot slot hebben we voor de WKO ook de vergunningsaanvraag in het kader van de grondwaterwet mogen verzorgen.

iFource is trots op de bijdragen die we aan dit mooie en duurzame nieuwbouwproject hebben kunnen leveren.

Naam:Steenzicht, blok 1a en 1b
Plaats:Den Haag
Type:Woningbouw, Nieuwbouw
Discipline:W- en E-installaties
Rol:Conceptenstudie en Ontwerp (t/m VO-fase). Haalbaarheid warmte-koude-opslag
Start:2021
Eind:2022
Opdrachtgever:Heijmans
Terug naar alle projecten

Op de hoogte blijven van onze updates?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

© iFource B.V.