Een duurzame warmte-koudeopslag voor Steenzicht 1ab

In de Haagse buurten Dreven, Gaarden en Zichten staan veel verouderde woningen welke de afgelopen jaren verbeterd en vernieuwd worden. Als onderdeel van deze verbeteringsplannen heeft Heijmans als eerste fase een nieuwbouwplan met circa 225 woningen aan het Steenzicht mogen ontwikkelen.

De twee appartementencomplexen die tijdens dit nieuwbouwproject gerealiseerd werden bestaan uit grondgebonden appartementen en een parkeergarage waarvan het dek tevens ook een gezamenlijke binnentuin is!

Duurzame warmte-koude opslag

Voor de verwarming en koeling van deze gloednieuwe woningen was het de ambitie om gebruik te gaan maken van warmte-koudeopslag (WKO). Dit is waar iFource, in opdracht van Heijmans, als deskundige energieadviseur aan de slag mocht om in het nieuwbouwproject een installatieontwerp te maken.

Een passend energieadvies

Om een goed energieadvies uit te kunnen brengen over de opwekking van warmte en koude hebben we een energieconcepten- en haalbaarheidsstudie uitgevoerd. Het resultaat hiervan was een collectieve warmteopwekking samen met warmte-koudeopslag (WKO) waarvan iFource de installaties heeft mogen uitwerken tot een voorlopig ontwerp. Daarnaast hebben wij Heijmans mede mogen begeleiden bij de outsourcing van de warmte-koude-installatie. Voor het gehele plangebied van circa 5.500 woningen heeft iFource de mogelijkheden onderzocht om ook deze van een WKO-installatie te voorzien, waarbij een ordeningsplan van de WKO-bronnen is opgesteld. Tot slot hebben we ook de vergunningsaanvraag voor de WKO in het kader van de grondwaterwet mogen verzorgen.

iFource is trots op de duurzame bijdragen die we aan dit mooie nieuwbouwproject hebben kunnen leveren!

Naam:Steenzicht, blok 1a en 1b
Plaats:Den Haag
Type:Woningbouw, Nieuwbouw
Discipline:W- en E-installaties
Rol:Conceptenstudie en Ontwerp (t/m VO-fase). Haalbaarheid warmte-koude-opslag
Start:2021
Eind:2022
Opdrachtgever:Heijmans
Terug naar alle projecten

Op de hoogte blijven van onze updates?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

© iFource B.V.