Slimme oplossing voor Transitorium

Midden op de universiteitscampus van het Radboud UMC in Nijmegen staat het voormalig zusterklooster dat bekend staat onder de naam Transitorium. Nadat het gebouw lange tijd diende als kantoorruimte voor het Radboud UMC, is dit monumentale gebouw nu omgetoverd tot volwaardige studentenhuisvesting met ruimte voor 160 studenten.

In aanloop naar de verbouwing kreeg iFource de opdracht om de mogelijkheden voor de juiste klimaatinstallatie in dit monumentale pand te onderzoeken. Een uitdagende klus aangezien er hoge eisen aan het pand werden gesteld.

Temperatuuroverschrijdingsberekening

Naast de hoge eisen liepen we ook nog een andere uitdaging tegen het lijf. Het pand beschikt namelijk over grote hoeveelheden glas wat sneller zorgt voor warmtelast in de zomer. Om inzicht te krijgen in de verschillende mogelijkheden en invloeden hebben we een conceptenstudie uitgevoerd met temperatuuroverschrijdingsberekeningen.

Verwarming, ventilatie en warmteterugwinning

Omdat het Transitorium een bestaand gebouw is met bijkomende uitdagingen, moest er een slimme oplossing worden bedacht. Aangezien er geen mogelijkheid was voor het maken van schachten hebben we de verwarming, ventilatie en warmteterugwinning met elkaar gecombineerd en verwerkt in de gevel. Een bewuste keuze om de installatie ook esthetisch fraai in te passen.

iFource is blij met de mooie bijdrage die wij aan dit project hebben kunnen leveren.

Naam:Transitorium
Plaats:Nijmegen
Type:Herbestemming
Discipline:W-installaties
Rol:Conceptenstudie Klimaatinstallaties en opwekking warmte/koude en elektra
Start:2018
Eind:2021
Opdrachtgever:SSH& / Hazenberg BV Bouw en Ontwikkeling
Terug naar alle projecten

Op de hoogte blijven van onze updates?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

© iFource B.V.