Verduurzaming zwembad Sherpa

Zorginstelling Sherpa biedt mensen met een beperking een eigen woon- en werkplek waar zij echt thuis kunnen zijn. Een plek waar zij anderen kunnen ontmoeten en uit kunnen kijken op een leuke en zinvolle dag! Met bijbehorend zwembad De Dolfijn geeft Sherpa mensen met een beperking de mogelijkheid om recreatief te zwemmen onder begeleiding, maar is daarnaast ook toegankelijk voor derden.

De technische installatie van het zwembad was achterhaald waardoor bezoekers comfortklachten zoals koude straling ervaarden. iFource werd gevraagd om naar een oplossing voor deze problemen te kijken en meteen te onderzoeken hoe het gasverbruik gereduceerd kon worden.

Vermindering gasverbruik door warmtepomp

iFource heeft de verwarming-, ventilatie- en waterbehandelingsinstallaties van het zwembad onder de loep genomen. We hebben de installaties voor de komende 15 jaar vervangen en het gasverbruik kunnen verminderen met 75% door het toepassen van een warmtepomp.

Geautomatiseerd monitoring systeem

Daarnaast hebben we een monitoring systeem bedacht waarmee de chloorwaarde van het zwembadwater automatisch op peil wordt gebracht. Buiten dat dit systeem zorgt voor een betere kwaliteit en veiligheid van het zwembadwater, hebben we hiermee ook een forse kostenreductie kunnen realiseren doordat fysieke metingen van de waterkwaliteit overbodig zijn geworden.

iFource kijkt tevreden terug op een mooi en duurzaam project waarmee Sherpa haar bezoekers nóg meer ontspanning kan bieden!

Naam:Zwembad en sporthal de Dolfijn
Plaats:Baarn
Type:Verduurzaming bestaande installatie
Discipline:E- en W-installaties inclusief zwembad
Rol:Bepalen installatieconcept, ontwerp en begeleiding uitvoering
Start:2017
Eind:2018
Opdrachtgever:Sherpa
Terug naar alle projecten

Op de hoogte blijven van onze updates?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

© iFource B.V.